SZAUNA ALAPANYAGOK – MINDEN AMI EGY SZAUNÁBA KELL

Minden szauna kialakítása különbözik.

Egyesek a dekoratív standard vonalakra összpontosítanak, mások az innovációt és a folytonos megújulást preferálják. Bármely verziót részesíti előnyben vannak bizonyos alapelvek, például olyan szauna anyagok használata, amelyek nem melegednek túl, a hőnek és nedvességnek ellenálló speciális szauna alapanyagok.

A fa hőkezelésével módosítjuk a tartósságot, a nedvességállóságot és a stabilitást. Magasan specializálódott folyamatunk átalakítja ennek a természetes építőanyagnak a kinézetét és hangulatát, hogy karaktert adjon a szaunának. Egyes fafajták megtartják hangulatos és meleg világos színüket, míg mások mint például a magnólia, az erdei fenyő és a kőris sötétebbé, elegáns megjelenésűvé válnak.

Ez a folyamat teljesen vegyszermentes, a fa sejtszerkezete csupán hő és gőz hozzáadásával módosul. Cégünk csak és kizárólag újratelepített erdőkből előállított szauna alapanyagokat importál.

Bordázott Szauna Falburkolatok

Szauna Alapanyagok – Minden Ami Egy SzaunÁba Kell

A bordázott szauna burkolatok megérkeztek Magyarországra is!

A Divat ismétli önmagát, hiszen kb. 40 évvel ezelőtt volt utoljára kapható hasonló kialakítású valódi fa burkolat. Viszont ma már más köntösben, jóval az átlagon felüli minőségben, csúcskategóriás anyagokból készülnek. Jelenleg 13 különböző profilból, és 7 különböző fa fajtából kapható immár ezen bordázott szauna burkolatok.

Ha valakinek fontos a fenntarthatóság, természetesség, etikus a jövőjét illetőleg, akkor nem most már nem kell kompromisszumot kötni, válassza a mi termékünk közül ezeket a bordázott fa anyagokat.

Szauna Lambériák

Számos szauna lambériát kínálunk természetes natúr, illetve termikusan módosított anyagokból is.

Az általunk forgalmazott lambériák ideálisak a szaunába mert nem tartalmaznak gyantát, illetve zárt csomókkal rendelkeznek.

A szaunában való hőtárolás illetve hőelosztás rendkívül fontos. Szauna lambériáink kifejezetten jól reagálnak a sejtszerkezet módosítására, egyenletesen sugározzák a hőt, nem melegszenek túl, ez által nem vetemednek. Finom pihentető aromát árasztanak magukból kellemes textúrával ötvözve.

Szauna Padlécek

Szauna padléceink között megtalálhatóak az abszolút göcsmentes, illetve a hőkezelt borovi fenyő padlécek melyek a termikus módosításnak köszönhetően elvesztették gyantatartalmukat így szaunába is bátran helyezhetőek.

Hővezetésük, nedvszívó képességük felületi, rendkívül minimális.Padléceink osztályon felüli minőségnek számítanak, kopásuk szaunán belül szinte elenyésző, ezért közületi szaunákba is jól használhatóak.

Korunk szaunái, melyekbe thermowood padburkolatot építenek, kivétel nélkül magas mércét ütnek meg, az elegancia és szépség terén.

Szauna Szerkezeti Anyagok

A szauna szerkezetét alkotó faanyag elengedhetetlen része bármely szaunának, legyen az finn szauna, infra szauna, vagy kültéri szauna ház.

Az általunk forgalmazott szauna szerkezetfák, szegőlécek magas minőségű szárított gyalult illetve hőkezelt északi termékek, egyenletes sűrű évgyűrűszerkezettel és kedvező fizikai-mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek.

Szauna Ajtók – Gőzkabin Ajtók

Finn Importból származó tartós anyagokú Szauna ajtók, Gőzkabin ajtók vagy Infra kabin ajtókat Komplett csomagban forgalmazzuk, dobozolva.  A szauna ajtó csomag tartalmazza az edzett üveglapot, alumínium vagy 3 fajta fa tokot az alumínium zsanért, szauna ajtó fogantyút, csavar takaró kupakokat.

Szauna Kályhák

Egy megfelelő szauna kályha kiválasztása nem a legegyszerűbb feladat.

Egy finn szauna használata nagyon sok mindentől függhet. Fontos figyelembe venni az adott ember szauna szokásait, hogy száraz vagy esetleg a nedves-párás szauna fürdőt kedveli.

Nagymértékben befolyásolhatja választásunkat az adott kabin elhelyezkedése, kültéri szaunánál számolni kell az időjárással, a szauna méretével, elektromos felvételével, szigetelésével.

Az általunk forgalmazott szauna kályhák egytől egyig magas minőséget képviselnek a piacon, tradicionális Finn illetve Svéd cégek világszínvonalú csúcstermékei.

Szauna Infrasugárzók

Két fajta Infra sugárzót kínálunk önnek, a Philips Vitae kerámia csöves infra panelt és a Nagy múltú Harvia Carbon lapsugárzót.

Mindkettő szauna infra sugárzó merőben más mégis ugyan azt a hatást biztosítja! ÚJDONSÁG!

A Sentiotec kifejlesztett egy Schott Nextrema nevezetű üveget amit az infra sugárzó elé kell beszerelni így nem bántja az emberi szemet de az összes jótékony sugarat átengedi, ez a termék nagyon elterjedt a Német és Osztrák piacon.

Szauna Vezérlések

A szauna vezérlését mindig az adott kabin fűtő berendezéséhez kell választani.

Figyelembe kell venni a vezérelendő fűtőtest teljesítményét, valamint hogy funkcióját tekintve magán célra avagy közületi felhasználásra szánjuk.

Két féle vezérlési módot különböztetünk meg, forgalmazunk külső vezérlő egységet mellyel mindig pontosabb végeredményt kapunk szaunánkban, mint egy hagyományos beépített vezérléssel rendelkező szauna kályhával.

A tartósság és biztonság érdekében szauna vezérléseink mindegyike CE minősítéssel, illetve Osztrák termékeink TÜV minősítéssel rendelkeznek.

Szauna Kiegészítők

A szauna kabin építéséhez elengedhetetlen szerkezeti kiegészítők, melyek adott esetben láthatatlan elemként funkcionálnak a szauna vázszerkezetében.

Az opcionális kiegészítők révén Önnek lehetősége nyílik arra, hogy speciális igényeinek megfelelő szaunát állítson össze magának.

Szauna Kellékek

A szauna kabin kellékeit képezik a különböző tisztálkodási és higiéniás termékek, valamint mérőműszerek melyek elősegítik a kényelmet, pontosságot.

Termékeink között megtalálhatóak a magán célú szaunákhoz kínált egyszerűbb, kedvezőbb árú kellékek, illetve a közcélú szaunákhoz szükséges erősebb, tartósabb termékek egyaránt.

Gőzkabinok

Korunk gőzkabinjai a török fürdők varázsát hozzák el otthonunkba.

A gőz jótékony hatásai közé tartoznak az izmok ellazítása, a stresszoldás valamint regenerálódás. Felső légúti megbetegedések enyhítésére is rendkívül hatásos a gőzfürdő. Az inhalálás az egyik leghatásosabb gyógymód a légúti problémák enyhítésére.

Érrendszerünk és szívünk megerősítésében is roppant hatásosak a gőzkabinok, mivel megemelik a pulzust, azonban a vérnyomás állandó marad, nem változik. A hajszálerekben megnövekedett tápanyagmennyiség szabad utat kap testünk különböző részeibe, így erősíti szervezetünket, javítja egészségünket.

Szauna Szigetelések

A szauna kabin szigetelése elengedhetetlen a szauna építésénél, de különböző módon kell szigetelni más-más típusú szauna kabinokat. Egy infra szauna kabint beltéren nem is szükséges szigetelni de ajánlott, a finn szauna szigetelése általában 5cm de nem fűtött helységben mennyezete lehet 10cm szauna szigetelés is.

Kezdjen el írni, és nyomja meg az ENTER billentyűt a kereséshez

Kosár